My Ebook, dat "Rubber Stamp: An Interactive Graphic Novel" heet, is nu beschikbaar in het Nederlands. Ik wil beginnen met een overzicht.

Een beetje achtergrondinformatie over mezelf. Ik ben een 25-jarige student uit Amsterdam die de afgelopen 10 jaar heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Faculteit Der Letteren en Ontwerpen. Mijn interesse in grafische romans en strips is vrij oud, begon ik te leren over dit in mijn late tienerjaren en begin twintig. Ik lees ook strips en graphic novels op de universiteit, maar ik heb niet echt een interesse te ontwikkelen tot later. Tijdens de universiteit raakte ik verslaafd aan het genre "Kunstkraft". Ik vond het fascinerend en had plezier mee. In 2008 verhuisde ik naar Spanje, om te werken voor een stripbedrijf en meer te leren over dat genre en wat maakte het teek. Na twee jaar verliet ik het bedrijf en ik werk nu als webdesigner voor een website development bedrijf in Madrid. Het is echt grappig om te werken in Spanje met dit soort passie.

Ik heb veel ervaring omdat ik de persoon ben die erover schrijft in de afgelopen jaren. Ik ben altijd verbaasd als ik schrijf over de oude en nieuwe rubberen stempels.

Het afgelopen jaar of zo is zeer interessant. Eerst begon ik veel te studeren over postzegels en toen deed ik wat schrijven over postzegels. Ik ontdekte dit ding dat ik noemde "Pepsi", dat is eigenlijk een echt oude rubberen stempel en ik was erg geïnspireerd door. Dus besloot ik om een hele blog over postzegels te starten. Ik zou graag schrijven over oude rubberen postzegels, maar hoe meer tijd ik besteed, hoe meer ik besefte dat de meeste van mijn blog is gewijd aan "The Good Stuff" en dat ik niet kan een goede baan van beschrijven en uit te leggen zonder ze daadwerkelijk te gebruiken. Ik heb een beter gereedschap nodig.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat het leuk is om nieuwe postzegels te maken met verschillende vormen, maar het is ook een artistiek ding.

Deze keer heb ik besloten om te proberen en een stempel te maken van een rubberen bloem die een beetje rek in het heeft. Ik wilde proberen om een beetje meer bloem die ik dan kon gebruiken als een stempel te maken. Het idee kwam van een afbeelding op de blog genaamd "Stamp to Paper". Deze keer had ik het geluk om een reserve rubber bloem uit mijn collectie. Eerst maakte ik nog een paar gaten in de bloem, en ik kreeg deze vorm. Ik sneed de rubberen bloem doormidden met een scherp mes en toen gebruikte ik een rubberen stempel om een mooi stempeltje te maken. Ik maakte een kleine test en het was zeer goed gedaan. De stempel maakte mooi contact met het papier.